یکی از مشخصات جامعه ایران در سالهای 1342 تا 57، گسترش و رواج انواع فساد (اداری، مالی و اخلاقی) در ارکان دولت و جامعه بود که در نتیجه آن ثروت ملت توسط دولت و دربار سلطنتی و بویژه شخص محمد رضا پهلوی مورد چپاول قرار می گرفت و یا به جیب یغماگران خارجی می رفت
مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق بریتانیا یک سال پیش از انقلاب اسلامی در ایران و هنگامی که هنوز نخست وزیر نشده بود و رهبر حزب اپوزیسیون محافظه کار بریتانیا بوددر سفر به ایران با محمد رضا شاه در کاخ نیاوران دیدار کرد.
نامه اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه به عبدالرضا انصاری قائممقام رئبس شورای مرکزی جشن شاهنشاهی درباره ارسال صورت اسامی ایرانشناسان هر کشور به سفارت ایران در آن کشور جهت دعوت از آنان و شرکت در مراسم جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی به همراه نامه دعوت از ایرانشناسان کابل و عدم تمایل کشور افغانستان به شرکت در جشن مذکور
هرچه دوستش به او گفت: غلامرضا تختی خم شو، فایده ای نداشت بعد از مراسم ازش پرسیدن، چرا خم نشدی؟ برایت دردسر می شود! او شاه مملکت است. گفت : هر که می خواهد باشد، تختی فقط برای بوسیدن دست مادرش خم می شود.
سال ۱۳۴۷، پادشاه عربستان از امیر بحرین به عنوان رئیس یک کشور استقبال کرد. این در حالی بود که هنوز بحرین جزئی از خاک ایران بود و در ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ از ایران جدا شد. محمدرضا شاه نخست در اعتراض سفر خود را به عربستان لغو کرد اما پس از مدتی همان سال از عربستان دیدن کرد.
سپهبد "علی رزم آرا" در سال1280ش در تهران متولد شد. او نواده یکی از صاحب منصبان قدیمی قورخانه ناصرالدین شاه و فرزند سرهنگ "محمدخان رزم آرا" افسر سابق توپخانه و رئیس مدرسه نظام تهران بود.[1]
این مجموعه در واقع تاریخی است روشن و گویا از تاریخ پهلوی که به اتکاء بزرگترین مدارک این دوره تهیه شده و با تحریر بیش از 300 مدخل اصلی، تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی را مورد توجه قرار داده است.
در یادداشتهای شنبه 16/12/54 اسدالله علم آمده است : «سرشام رفتم. مطلب مهمی نبود. فقط علاحضرت شهبانو جلوی شیطنت سگ بزرگ شاهنشاه را جدا گرفتند که سر به بشقاب همه می زد. شاهنشاه فرمودند چرا اینطور می کنی؟ جواب دادند همه به این سگ هم تملق می گویند. تنها من می خواهم این کار را نکرده باشم.»
محمدرضا پهلوی درسال 1304 شمسی در سن شش سالگی وارد دبیرستان نظام تهران گردید و در سال 1310 شمسی به اتفاق دو تن از همکلاسی هایش به نام های حسین فردوست و مهرپور تیمورتاش روانه شهر سوئیس شد تا در کالج «لُه روزه» به ادامه تحصیل بپردازد.
هنگامی که انگلستان اعلام کرد قصد ترک خلیج فارس را دارد، «قضیه بحرین» هم دوباره مطرح شد. نزدیک به ده سال از مسکوت گذاشتن موضوع میگذشت اما حالا وضعیت متفاوت شده بود. حالا دیگر باید این مساله، «فیصله» مییافت. حل مسالهای که یک سوی آن ایران شاهنشاهی بود، یک سوی آن بریتانیا و در سوی دیگر آن، خلیج فارس و اهمیت تاریخیاش.
طی آماری که از سوی فرمانداری نظامی تهران اعلام شده بود، حدود 87 نفر کشته و 205 نفر زخمی شده بودند، ولی در واقع به گفتهی میشل فوکو که آن زمان در تهران زندگی کرده و مشغول پوشش وقایع منجر به انقلاب ایران برای یک روزنامهی ایتالیایی بود، حدود چهار هزار نفر در این روز کشته و زخمی شدند.